Facebook
YouTube
Pinterest
Instagram

Runderhachee met een stamppot hutspot

Runderhachee met een stamppot hutspot, knapperige spekjes, 
gebrande cashewnoten en verse jus

BENODIGDHEDEN VOOR 8 PERSONEN

– 2 kg middelgrote aardappelen
– 2x 1,5 kg gesneden uienringen
– 1,5 kg gesneden wortelen
– 500 gr spekreepjes
– 2 kg riblappen van FarmersGold
– 200 gr boter
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 120 gr bloem
– 4 laurierblaadjes
– 8 kruidnagels
– Chan’s Hachee kruiden mix
– 50 gr suiker
– 2 ltr runderbouillon (getrokken uit blokjes)
– 2 deciliter VegeTABLES Balsamico azijn
– 0,5 ltr madeira
– 200 gr ongezouten cashewnoten van Snack Connection
– Zout en peper

WERKWIJZE

1. Snijd de riblappen in de vorm van dobbelstenen en wrijf het gesneden vlees in met de Chan’s Hachee kruiden mix. Maak de boter heet in een grote braadpan en bak het vlees al roerend aan tot het mooi bruin van kleur is. Voeg de gesneden ui toe in de braadpan en fruit deze aan tot al het vocht verdampt is. Voeg dan de gezeefde bloem toe en bak dit al roerend aan tot de bloem een lichtbruine kleur heeft gekregen.

2. Daarna voegt u de laurierblaadjes, kruidnagels en suiker toe. Blus het geheel af met madeira, de runderbouillon en de Aceto balsamico azijn tot het vlees en de uien net onder gedompeld zijn. Blijf dit doorroeren en breng het langzaam aan de kook. Schep ondertussen het schuim weg en laat de pan met de deksel er op, 2 uur op laag vuur stoven. Vergeet niet de laurierblaadjes en kruidnagels te verwijderen wanneer de hachee klaar is, deze zijn alleen voor de smaak! Bewaar de jus om dit uiteindelijk in het ouderwetse kuiltje te gieten.

3. Bak als laatst de verkruimelde cashewnoten in een pan lichtjes aan tot deze goudbruin zijn en verdeel dit als laatst over de hachee.

4. Schil en kook de aardappelen met wat zout in een passende pan gaar, giet deze daarna af en stamp tot een grove puree. Doe de gesneden uien en de gesneden wortelen in een passende pan en kook deze tot de gaar zijn, voeg deze dan toe aan de gestampte aardappelen.

5. Bak de spekjes langzaam in het eigen vet tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Voeg de spekjes toe aan de hutspot en roer geheel goed door elkaar. Breng de hutspot op smaak met zout en peper en serveer het geheel op een voorverwarmde schaal. Maak in het midden een kuiltje en doe daar een schep van de hacheejus in. Verdeel als laatste de spekjes over de hutspot. Serveer de hachee naast de hutspot en garneer de schaal met een mooie tak laurier!

Eet smakelijk!

Seizoen 2 – Aflevering 3


Related Posts

Kip met Thaise chili groenten, Basmati rijst en een Rabarbercompote

Kip met Thaise chili groenten, Basmati rijst en een Rabarbercompote

Hele gebraden kip “Chan’s Massala” met Thaise chili groenten, Chan’s Basmati rijst en een Rabarbercompote BENODIGDHEDEN (8 PERSONEN) – 2 grote braadkippen (1,8 kg per stuk) – 250 gram boter – Chan’s Massala kruiden – 2 groene courgette – 2 aubergines – 3 gekleurde paprika’s – 2 uien – 250 gram […]

Texelse lamsrack

Texelse lamsrack

Texelse lamsrack met een krokante kruidenkorst op gebakken zee groenten en saus van gekaramelliseerde amandelen BENODIGDHEDEN – 4x 150 gram lamsrack of filets – hard brood – 4 tenen knoflook – 1 bosje bieslook – olie – 100 gram sperzieboontjes – 400 gram zeekraal – […]