We zitten midden in zomer. Dat betekent dat veel mensen vakantie hebben en de mediawereld even stilvalt. Kortom: komkommertijd! Maar Nederland Proeft heeft altijd wel wat te vertellen, bijvoorbeeld over komkommers!

Bijzondere weetjes over komkommer

  1. De komkommer staat op nummer 3 in de top 10 meest verkochte groente.
  2. Komkommers bestaan voor ongeveer 90 procent uit water. Goed voor de dorst én voor de lijn.
  3. In komkommers zitten zo weinig calorieën, dat je bij het eten de geconsumeerde calorieën alweer verbruikt! 
  4. Komkommers bewaar je niet in de koelkast, maar op een koele plek buiten de koelkast. De groente is dan ongeveer 2 weken houdbaar.  Als je de komkommer hebt geschild, dan bewaar je ‘m wel in de koelkast.
  5. Heb je last van een slechte adem? Druk dan 30 seconden een komkommerschijfje tegen je gehemelte aan. Dit verfrist je adem!
  6. Middag-dip te pakken? Laat de koffie staan en eet wat komkommer. Omdat kommer vitamine B bevat, geeft het je een gezonde oppepper.
  7. De vitamine B die de komkommer bevat helpt ook goed tegen een kater. Dus je het iets te diep in het glaasje gekeken? Eet dan wat komkommer voor het slapengaan.
  8. In het Midden Oosten zijn snack komkommers heel populair. De langwerpige komkommer juist wat bekender bij ons, in noord/west Europa. 
  9. Het enige verschil tussen lange komkommers en snack komkommers is de grootte. De snack komkommer heeft wel wat meer bite.