Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 1 van seizoen 1 terug.

Aflevering 1 Seizoen 1 : provincie Brabant

Winston is in Noord-Brabant, de provincie waar telen van frambozen en aardbeien vroeger een typische aangelegenheid was en de grond perfect is voor het telen van Babyleaf. Ook komt hij alles te weten over het typisch Brabantse worstenbroodje.  Hij ziet hoe een stukje vlees tot stand komt. ‘Het gerecht van de week’ wordt deze week door Ed Hoogendijk gemaakt in het centrum van Breda.

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beekers Berries

Aardbeien, blauwe bessen, bramen en frambozen zijn de zacht fruit producten van Beekers Berries. Geniet van de meest gezonde en verassende snoepjes van eigen bodem. Heb je al eens gesnoept van een:
Ananas-aarbei, een witte aardbei (pineberry)
Framboos-aardbei, een hele zoete donkerrode aardbei
Bubbleberry, de roze aardbei met de zoete smaak van kauwgom
Lambada, geroemd als meest smakelijke rode aardbei
 

Green Specialties Holland

Green Specialities teelt haar bladgroenten in de volle grond want dat is het lekkerst. Op het veld zien we zorg en toewijding en diezelfde toewijding herken je ook als de verse groenten geoogst, gewassen én verpakt worden. Green Specialties Holland doet er alles aan om u heerlijk verse groenten te leveren, ofwel knapperig vers, schoon en smakelijk.

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.

Houben

Hun motto is: “altijd genieten”, hun kernwaardes zijn: opgewekt, bij de tijd, gedurfd, stoer en authentiek. In de bakkerij werkt Houben met gepassioneerden en gepensioneerden: de benjamin van het stel 58 jaar oud, de senior 75 jaar. Samen zijn zij 350 jaar aan ervaring, met veel plezier en humor maken zij de mooiste en lekkerste worstenbroodjes. Houben heeft een bakkerij waar ze bakken, ze zijn te koop in prachtige horeca-gelegenheden en ook hebben ze een foodtruck waarmee ze naar je toekomen; kom genieten van Houben worstenbrood!

Puur Brabant

In Sint-Oedenrode vind je het stralende middelpunt van Puur Brabant. Daar is ‘Ons Thuis’ en ook daar vindt je de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. In de boerderijwinkel kun je de bereiding van de Brabantse vleesproducten van Puur Brabant zelf ervaren. Hun trots en hun manier van ondernemen, komen samen in Puur Brabant. Bij Puur Brabant staat ‘het vlees’ centraal.

Hot-spots

Sophia’s Spaghetteria 

Sophia’s Spaghetteria  is een trendy pastarestaurant met een toegankelijke kaart. De kaart bestaat uit een aantal heerlijke antipasto (voorgerechten), acht klassieke pastagerechten en als dessert alleen de tiramisu classico. Alle pasta’s zijn vers en de gerechten wisselen gedurende de seizoenen.

Aarts wijnen 

Op zoek naar een lekkere wijnen voor elk moment, in alle smaken en in alle prijsklassen? De wijn die Aarts wijnen importeert valt vaak in de prijzen. Via de website kunt u online een groot deel van de wijn kopen. Veel plezier met wijn winkelen.

Restaurant By Pascal 

Ben je een echte levensgenieter? Laat je dan verassen bij Restaurant By Pascal met bijzondere smaken en nieuwe voortreffelijke gerechten in een bijzondere omgeving. Een heerlijke culinaire avond uit!