Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk aflevering 2 van seizoen 1 terug!

Aflevering 2 seizoen 1

In Zuid-Holland vind je grote steden, oud-Hollandse plaatsjes, het strand en een typisch Hollands polderlandschap op korte afstand van elkaar. Naast dat Rotterdam een belangrijke stad is voor de import en export van producten, is het ook een leuke stad voor de plezier vaart. Laat daar dan ook nog eens heel veel te doen zijn op culinair gebied!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vispaleis

Sinds 1975 biedt het Vispaleis je al de lekkerste soorten vis. Het Vispaleis kun je vinden aan de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland en is omringd door de mooie zee en vanuit de serre heeft u een prachtig uitzicht op de Nieuwe Waterweg.

Blij met een ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland daarnaast is het doel van de stichting om een duurzame en economisch sterke legpluimveesector te realiseren. Alle voorlichtende activiteiten van de Stichting Blij met een Ei worden uitgevoerd door enthousiaste legpluimveehouders en andere vrijwilligers.

Hot-spots

Boguette 

Boguette is de eerste bánh mì shop in Nederland. Bánh mì zijn vers belegde Vietnamese baguettes die op authentieke wijze worden bereid. Boguette is gevestigd aan de Botersloot op 2 minuten loopafstand van de nieuwe Markthal van Rotterdam. Voor heerlijk Vietnamees eten en een lekkere lunch in Rotterdam ben je bij Boguette aan het goede adres!

De Machinist

De Machinist in Delfshaven in Rotterdam is naast eten en drinken in het café-restaurant een ongedwongen ontmoetingsplek met vele mogelijkheden. U kunt ook genieten van livemuziek zoals jazz en singer-songwriters. Elke maand is het weer lachen geblazen tijdens de stand-up comedy night daarnaast is De Machinist ook een filmhuis: twee keer per week vertonen zij films in hun filmzaal. Ook is het af te huren voor bijvoorbeeld feesten, trouwen of vergaderen. Als je hier binnentreedt, voel je je bijna een zeebonk.

Allure

Via een mooie wandeling over de Erasmusbrug kom je op het hoekpunt van de Entrepot-jachthaven waar Restaurant Allure ligt. Na eerst als werknemers actief te zijn geweest in Restaurant Allure, namen Terry Priem en Brian Bennink het restaurant in 2011 over. Hun filosofie was (en is): Restaurant Allure dié allure geven die nodig is om van ‘een hapje eten’ een persoonlijke belevenis te maken. Resultaat? De Gouden Pollepel (de culinaire competitie van het Algemeen Dagblad) omschreef Allure in 2011 als ‘Een culinaire pleziervaart’.

City Marina Rotterdam

De vier sterren jachthaven in het centrum van Rotterdam is City Marina Rotterdam. Het heeft een perfecte ligging, makkelijk bereikbaar en of je nu de rivieren en plassen wilt bevaren of liever het zeegat, het is allemaal mogelijk. Ook als je culturele activiteiten zoekt is City Marina Rotterdam ideaal. Met het centrum en openbaarvervoer op loopafstand zijn alle musea, theaters, bioscopen en restaurants binnen handbereik.