Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 2 van seizoen 2 terug!

Aflevering 2 seizoen 2

Vandaag gaat Winston verder met het ontwikkelen van de droge worst. Hij stelt de juiste receptuur samen. Ook volgt Winston deze week het proces van kaas maken, ziet hij hoe peren geteeld worden, ontdekt hij hoe vlees vervangen kan worden door vegetarische producten en neemt hij plaats aan een bar met heerlijke mezze (kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken).

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.

 

Fruvo

Xenia is een nieuwe peer en is een kruising van de Triomphe de Vienne met een Moldavische peer. De Xenia staat bekend om zijn lange houdbaarheid. Fruvo B.V. in Krabbendijke is een bedrijf die het hardfruit zoals appels en peren van het eigen teeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures maar ook andere telers koelt, sorteert, verpakt en afzet in binnen en buitenland.

 

Vivera

Winston bezoekt de fabriek en keuken Vivera, waar al sinds 1990 vegetarische producten gemaakt worden. Bijna alle ingrediënten die zij gebruiken komen van eigen bodem. Neerlands fabricaat: hier geteeld en ook nog eens verwerkt in de enige vegetarische ‘fabriek’ van Nederland. Het voordeel bij Vivera is dat je altijd genoeg keuze hebt. Je kunt kiezen uit een biologische, vegetarische, veganistische of lupine producten.

 

De Producent

De Producent staat voor ambachtelijke smaak en kwaliteit. De coöperatie van ambachtelijke Goudse kaasboeren is honderd jaar geleden opgericht. Het doel van de Producent is het produceren en verhandelen van boerenkaas. Maar dan wel met oog voor de nieuwste trends en ontwikkelingen. Al met al een product dat puur en ambachtelijk wordt bereid. Dit geeft Boerenkaas altijd een unieke, rijke en krachtige smaak.

 

Sabra Mezze

Bij Sabra Mezze wordt al ruim 25 jaar houmous en mezze volgens 25 jaar volgens authentiek recept gemaakt. De producten worden dan ook niet in Nederland gemaakt, maar echt in de regio waar houmous oorspronkelijk vandaan komt: het Midden-Oosten.