Deze aflevering staat in het teken van een populair product: de Hollandse paprika!

Aflevering 2 seizoen 3: paprika

Deze week staat in het teken van de Hollandse paprika! Lisa zet een heerlijk gerecht op tafel waar bijna alle paprikasoorten in voorkomen, namelijk: chicken meatballs met puttanesca saus. Winston gaat ondertussen op onderzoek uit in een kas waar paprika’s op duurzame wijze geteeld worden. Teler Piet Reedijk van Kwekerij De Westerschelde geeft Winston een rondleiding door zijn kas.

Natuurlijk wordt er weer een vrijwilliger van de Voedselbank in het zonnetje gezet! Erik Aerts had zijn vrouw Miriam Hemelshoet opgegeven. Miriam is ruim 12 jaar geleden begonnen met de Voedselbank vanuit haar eigen huis. Inmiddels zijn er 7 verdeelpunten in Zeeuws-Vlaanderen. Hoogtijd om haar eens in het zonnetje te zetten!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de coöperatieve telersvereniging ZON fruit & vegetables. Enerzijds zijn zij actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket! Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten voor leuke win-acties!

Kwekerij De Westerschelde

Lisa & Winston staan tussen de paprika’s te koken, bij Kwekerij De Westerschelde. Kwekerij De Westerschelde is een gepassioneerde paprikakwekerij met een rijke familiehistorie. Zij zijn in 1980 gestart en zijn nog steeds dag en nacht in de weer met paprika’s. De kas wordt geleid door eigenaren Johan en Piet Reedijk en Jeffrey Koster. Daarnaast zijn er dagelijks zo’n 30 mensen in de weer om alle paprika’s de verzorging te geven die ze nodig hebben. De medewerkers voelen de passie voor dit prachtige en gezonde product.

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!