Deze aflevering staat in het teken van een mediterraans juweeltje: de aubergine! Omdat de aubergine zo neutraal van smaak is, kun je er ontzettend veel kanten mee op.

Aflevering 3 – seizoen 3

Lisa kiest voor een Grieks gerecht: een gezonde moussaka met Griekse salade. Makkelijk, lekker én gezond! Terwijl Lisa lekker aan het kokkerellen is tussen de aubergineplanten, gaat Winston terug naar de oorsprong van de aubergine. Teler Arwin Valkenburg van De Linge Aubergine geeft Winston een rondleiding door zijn kas Natuurlijk wordt er weer een vrijwilliger van de Voedselbank in het zonnetje gezet; dit keer Cor Klaassen van de Voedselbank Nijmegen. Cor gaat binnenkort met pensioen en daarom is het tijd om hem eens flink in het zonnetje te zetten!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de coöperatieve telersvereniging ZON fruit & vegetables. Enerzijds zijn zij actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket! Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten voor leuke win-acties!

Kwekerij De Linge

Lisa & Winston staan tussen de aubergine planten te koken, bij De Linge Aubergine. De Linge Aubergine is sinds 12 jaar gevestigd in de gemeente Lingewaard (Bemmel) en heeft  een oppervlakte van bijna 8 hectare kassen. Jaarlijks worden en ruim 13 miljoen aubergines gekweekt voor klanten in heel Europa. Maar liefst 95%  is bestemd voor export! De verkoop loopt al sinds jaar en dag via de veiling ZON. Ze zijn beschikbaar vanaf eind februari tot en met begin november. In  het seizoen werken we met zo’n 35 gemotiveerde medewerkers om een mooi en lekker product zoals de aubergine op het bord van de consument te krijgen.    

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!