Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 3 van seizoen 1 terug.

Aflevering 3 seizoen 1

Wat is de link met Gelderland en Noorwegen? Juist ja, zalm! In Noorwegen wordt de zalm gekweekt die in Gelderland wordt gerookt. En waarom dan juist in Noorwegen? Daar komt Winston deze aflevering achter. Ook bezoekt Winston de ondergrondse wijnkelders van de hoofdstad Arnhem en is Harderwijk de thuisbasis voor de mobiele keuken van chef-kok Ed Hoogendijk.

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jarno Goesten Champignons

Jarno Goesten Champignons uit Ammerzoden maakt verschillende witte champignons van topkwaliteit, maar levert ook andere paddestoelen. De champignons worden zeven dagen per week geoogst, waardoor zij de hele week verse champignons kunnen leveren. Naast de gewone witte champignons kun je bij Goesten ook terecht voor verschillende soorten andere paddestoelen en mixpakketten.

Foppen

Foppen Paling en Zalm is een modern familiebedrijf dat in 1918 opgericht is. Met drie productievestigingen, twee in Harderwijk en één in Griekenland, is Foppen uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van de productie en verkoop van paling, zalm en schaal- en schelpdieren. De kracht van Foppen ligt in het efficiënt produceren van paling, zalm en schaal- en schelpdieren volgens traditionele recepturen op een moderne wijze.

Hot-spots

Hans eten en drinken

HANS eten en drinken is een eet-en drink gelegenheid in Arnhem waar je culinair kunt genieten in een gezellige huiskamersfeer. Het restaurant werkt met seizoengebonden producten, waardoor de menukaart om 2 twee maanden wisselt.

Het Oude Veerhuis

Bij restaurant Het Oude Veerhuis kan je lekker dineren, met een fantastisch uitzicht over de Maas. Het restaurant staat niet alleen bekend om haar visspecialiteiten, maar je kunt er ook terecht voor een lekker stukje vees of vegetarische gerechten. Kortom, genieten!

Rubens

Eetcafé Rubens is een gezellig ongedwongen eetcafé waar je, binnen of op het terras, kan genieten van heerlijke bourgondische gerechten. Het menu bestaat uit een grote keuze uit vis, vlees en vegetarische gerechten van de grill, geserveerd op spiesen. Ga anders voor het concept ‘Smul zonder gelul’ waardoor je zoveel eet als je wilt! Sluit af met de lekkerste irish coffee uit de regio.