Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 4 van seizoen 2 terug.

Aflevering 4 seizoen 2

Deze keer gaat Winston langs bij Corien Wolfs die vleeskuikens houdt en krijgt hij alles te weten over rabarber. Wat is het verschil tussen rabarber met een rode steel en rabarber met een groene steel? Ook gaat Winston verder met de productie van zijn ‘eigen droge worst’ bij de Worstmeesters van Huls. Chef Ed maakt deze keer weer een verrassend gerecht met alle ingrediënten die Winston voor hem heeft gehaald. Natuurlijk wordt dit gerecht bereid voor iemand die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt:

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.

 

Tuinderij De Locht

De Locht is gespecialiseerd in de teelt van Rabarber. Sinds 1963 telen zij deze mooie frisse en gezonde groente. De Rabarber groeit bij de Locht onder glas, in folie-tunnels en buiten in de volle grond.

 

NEPLUVI

NEPLUVI is de Nederlandse vereniging van de pluimveeverwerkende industrie. Zij hebben leden die pluimvee slachten, het vlees verwerken, die handelen in pluimveevlees of in levend pluimvee. Daarnaast hebben ze een aantal geassocieerde leden uit de toeleverende industrie rondom de vleeskuikensector. NEPLUVI behartigt de belangen van haar leden op alle relevante onderwerpen in de volle breedte. Dat gaat van cao onderhandelingen tot de lobby in tweede kamer en Brussel en van het NVWA toezicht in slachterijen tot de promotie van het imago van kip en de vleeskuikensector.