Het is weer tijd voor de parels van het land; de Hollandse asperges! 

Het is aspergetijd!

Deze week staat in het teken van de koningin onder de groente: de asperge! Lisa staat in de Asperge Winkel in Den Bosch, waar zij aan de slag met het Hollandse goud en maakt en een modern en traditioneel aspergerecept klaarmaakt. Winston gaat op pad met teler Rob van Beucken, met wie hij één van de eerste asperges gaat steken. Natuurlijk wordt er weer een vrijwilliger van de Voedselbank in het zonnetje gezet; dit keer Toos Zijlmans van de Voedselbank Den Bosch. Toos is verantwoordelijk voor de vrijwilligers én cliënten administratie. Zij heeft daar het beste zicht op en beheert dit nagenoeg perfect. Toos verzorgt ook veel promotie voor de voedselbank van Den Bosch. Ze houdt lezingen en ze introduceert nieuwe vrijwilligers in de organisatie. Dit alles doet zij al vier jaar met bijzonder veel enthousiasme! Tijd om haar eens in het zonnetje te zetten!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de coöperatieve telersvereniging ZON fruit & vegetables. Enerzijds zijn zij actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket! Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten voor leuke win-acties!

Van den Beucken boomteelt

De organisatie Van den Beucken boomteelt is sinds 2003 actief in de boomteelt. De jonge ondernemer Rob van den Beucken is de grondlegger van deze organisatie. Het bedrijf is destijds begonnen met een areaalgrootte van 2 hectare boomteelt. In de loop van de afgelopen jaren is de organisatie gegroeid naar een totale oppervlakte van 20 hectare. Vanaf 2012 wordt 20 hectare benut voor de teelt van siergewassen. Meer specifiek de siergewassen prunus, taxus en buxus. Per heden is van den Beucken boomteelt een sterk groeiende vooruitstrevende organisatie met een duidelijke eigen identiteit.

De Asperge Winkel

Tijdens het aspergeseizoen 2017 strijkt Dé Aspergewinkel tijdelijk neer in hartje Den Bosch om iedereen kennis te laten maken met de wereld van het witte goud. Tot en met 25 juni kunnen bezoekers bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties.

Adres: Visstraat 14 in Den Bosch

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!