Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk aflevering 5 van seizoen 1 terug!

Aflevering 5 seizoen 1

Deze week zijn Ed en Winston in de provincie Drente & Overijssel. Winston gaat op zoek naar groenteburgers, Ed kookt zijn week gerecht bij Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen. Ook deze aflevering gaat Winston weer op zoek naar de ingrediënten voor ‘het gerecht van de week’, deze keer bij de bakkerij en slijterij. Benieuwd naar meer? Kijk de aflevering!

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Bakkerij van Otten

Van Otten is sinds 1928 een familiebedrijf dat van vader op zoon is gegaan en in 2006 is van Otten uitgeroepen tot de beste brood- en banketbakkerij van Nederland en in 2009 behaalde het team van Otten twee sterren. Een waarborg voor topkwaliteit!

‘Vers, vers, vers!’ Dit is het motto van Patissier en Broodspecialist van Otten. Elke dag weer komen er de heerlijkste gebakjes, de mooiste taarten en de lekkerste koeken en koekjes vers uit de oven. Het brood is gebakken volgens traditie; puur natuur. Zonder kunstmatige toevoegingen, zonder zoutvervangers, zonder suiker, ei, kalium en vet. Het brood wordt gebakken zoals het hoort:  op basis van authentieke ingrediënten, zoals bloem, water, gist, een klein beetje zout en desem. Neem eens een kijkje in een van de winkels en ze helpen je graag!

 

BeBurger (Purple Bee Hive)

Vier lekkere burgers in vier lekkere smaken! De producten van BéBurger zijn er voor mensen die iets vernieuwends als maaltijdonderdeel willen. De producten bestaan uit de beste groenten, verse kruiden en haver. Bij BéBurger gaan met de burgers voor lekker, gemak en gezond.  De producten zijn puur en bevatten geen kleur-, geur- en smaakstoffen! Proef alle vier de smaken van BéBurger!

 

De Zeegster Hoeve

Ontdek de Zeegster Hoeve, de vleesvee boerderij in het 5 sterren gebied van het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa, waarbij boeren op een natuurlijke manier voorop staat. De sfeer van de boerderij geeft een relaxt en ontspannen gevoel. In de boerderijwinkel kun je terecht voor een heerlijk stukje mals rundvlees. Daarnaast kun je kennismaken met onze groepsexcursie “Met de boer de wei in”. Een uniek beleving tussen de koeien. Na een paar dagen op de Zeegster Hoeve in één van de luxe B&B’s kun je er weer helemaal tegenaan.

 

Slijterij Berendsen

 Slijterij Hennie Berendsen is een echt familiebedrijf dat in 1959 is opgericht. Begin jaren ’80 werd de zaak overgenomen door Hennie Berendsen en groeit de slijterij uit tot een begrip in Enschede. Het whisky assortiment is in die tijd al indrukwekkend en wekt bij de derde generatie, Robin Berendsen, veel belangstelling op. In 2004 heeft hij zijn liquoristen diploma behaald en hij ontwikkelde hij zich sindsdien tot een echte vakman. Met zijn kennis en passie voor het slijtersvak neemt hij in 2007 de slijterij over. In 2004 werd Slijterij Berendsen door de SlijtersUnie uitgeroepen tot de beste slijterij van het jaar en vandaag de dag behoort de slijterij tot de top tien beste slijterijen van Nederland.

Hot-spots

 

Brocante Picknick

Centraal gelegen tussen misschien wel de mooiste fiets- en wandelroutes van Twente, vindt je Brocante Picknick. Brocante Picknick biedt je de mogelijkheid om optimaal van de omgeving te genieten in combinatie met een luxe gevulde picknickmand. De picknickmanden zijn makkelijk mee te nemen voor fietsers en als rugzak verpakt voor wandelaars. De heerlijke zoete en hartige hapjes worden met veel zorg en liefde voor u klaargemaakt en zijn het ideale recept voor een gezellig uitje met het gezin, de familie, collega’s of voor een romantisch uitje met z’n tweetjes.

 

Coffee & Tasty

Kwaliteit, aandacht, creatief en persoonlijke service zijn de sleutelwoorden van Coffee & Tasty. Zowel in de winkel als in de schenkerij zijn voornamelijk ambachtelijke en onderscheidende (vaak regionale) producten te vinden die vrijwel allemaal uniek zijn voor de regio Assen. Het juiste adres voor uw lunch en voor de echte liefhebber van koffie, thee en aanverwante artikelen.

 

Manolitos

Griekse gezelligheid, Spaanse allure en Zuid Amerikaanse vriendelijkheid, maar dan wel overgoten met een flinke dosis Hollandse nuchterheid. Dat vind je bij Bodega Manolitos in Assen. Ook vind je hier héérlijke tapas en goede wijnen. Kortom, genieten!

 

De Witterbrug

De Witterbrug is een begrip in Assen. Ze staan bekend om de ‘’best ribs in town’’. De Witterburg straalt veel warmte en gezelligheid uit met voor iedereen wat wils.