Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 5 van seizoen 3 terug! 

Aflevering 5 seizoen 3: Rabarber

Lisa en Winston staan met hun voeten in de aarde bij rabarberkwekerij De Locht. Winston komt alles te weten over ‘de zoetste groente onder de fruitsoorten’. Lisa zet een zoete high tea op tafel, met lekkere verwennerijen van rabarber.

Het zonnetje van de week is Karin van den Kroonenberg, van Voedselbank Roermond. Zij is één van de intakers. Karin doet dit werk met veel inzet en passie. Zij is zeer betrokken bij haar deelnemers, maar door haar professionaliteit weet zij de zaken op de juiste waarde in te schatten. Tijd om haar te verrassen!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de telersvereniging ZON fruit & vegetables. Zij zijn actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket!

Tuinderij De Locht

De Locht is gespecialiseerd in de teelt van Rabarber. Sinds 1963 telen zij deze mooie frisse en gezonde groente. De Rabarber groeit bij de Locht onder glas, in folie-tunnels en buiten in de volle grond. Tuinderij de Locht ligt in het Limburgse platteland bij het dorpje Haler-Uffelse aan de Lochterstraat. Uiteraard leveren zij Rabarber van de mooiste kwaliteit en is deze voorzien van het Globalgap certificaat voor voedselveiligheid.

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!