Heb je aflevering 6 van seizoen 1 gemist? Kijk het hier terug!

 Aflevering 6 seizoen 1

Deze week zijn Ed Hoogendijk en Winston Post in de provincie Utrecht. Ed kookt zijn week gerecht rondom de Dom toren. Ook deze aflevering gaat Winston weer op zoek naar de ingrediënten voor ‘het gerecht van de week’. Deze keer in de Moestuin, Kaasfabriek in Woerden en een streek biertje!

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Kaasfabriek

“Oude Gracht” kaas is een heerlijke pikante 52 weken gerijpte kaas. De kaas is lekker pittig en smelt op de tong, de nasmaak heeft een aangenaam “zoetje”. “Oude Gracht” is Utregse kaas, die uitsluitend verkrijgbaar is bij de (kaas)speciaalzaken en betere horeca. De Kaasfabriek uit Woerden in bedrijf achter de “Oude Gracht” kaas.

 

De Moestuin

De Moestuin is een sociale werkplek, waar iedereen zelf zijn groente mag oogsten. Je kunt ook in de moestuinwinkel terecht voor verse groenten, fruit en kruiden, zelfgemaakte chutney, jam en honing. Daarnaast beschikt deze groene plek ook over een gezellige lunchroom.

 

Van Streek Bier

Twee enthousiaste broers uit Utrecht laten Nederland (en de wereld) kennis maken met hun bieren. De bieren zijn zeer gevarieerd – van toegankelijk tot extreem. De voorkeur gaat naar hop, exotische ingrediënten en mooie samenwerkingen. De broers werken hun creatieve ideeën uit tot bier. Nadat een nieuw bier is goedgekeurd door het proefpanel, brouwen ze het op grote schaal. Op die manier zorgen de broers ervoor dat de bieren van Streek Bier van topkwaliteit zijn.

 

Hot-spots

 

Lekkerbootjevaren.nl

Aan bijzondere boten geen gebrek bij lekkerbootjevaren.nl. Wat dacht je van een burgerboot, wijnboot of sushiboot? Een boot zonder eten maar mét schipper huren kan ook.  Bij Lekkerbootjevaren.nl krijg je een persoonlijke aanpak en wordt alles samen met jou afgestemd.

 

Sugarlips Cakes

Je kunt bij Sugarlips Cakes terecht voor heerlijke taarten, cupcakes, cake pops, macarons, cheesecake en brownies. Eigenaresse Tam komt oorspronkelijk uit Amerika dus bij deze bakkerij vind je geen standaard gebaksassortiment. Naast de zoetigheden in de winkel kun je bij Sugarlips Cakes ook je bruidstaart (ze maken er meer dan 200 per jaar!) of feesttaart bestellen. Ze maken alles naar wens en niets is te gek.

Venue

Gelegen in Utrecht ligt het leuke restaurant Venue waar je lekker kan eten en drinken, met de keuze om te dansen op live muziek! Venue is werkelijk de ideale combinatie van uitgaan en relaxen. De keuken bereidt smaakvolle kleine gerechten, gemaakt van kwaliteitsproducten. Kortom, genieten!