Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 6 van seizoen 2 terug!

Aflevering 6 – seizoen 2

Dit keer een aflevering die in het teken staat van vis. De bak staat dan ook in het puntje van Groningen bij de enige garnalenafslag van Nederland. Winston gaat langs bij een palingrokerij waar hij verse paling en gerookte paling meeneemt voor Ed. Met de verse paling zal Ed Sous Vide koken en dit presenteren op rustiek brood. Ook wordt er gekookt met kokkels en natuurlijk garnalen!

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Nevevi

NeVeVi verenigt de viskwekers in Nederland. De vereniging bestaat uit Nederlandse viskwekers van diverse vissoorten van forel tot tarbot. De vereniging onderhoudt contacten met wetenschap, onderwijs, overheid en het gehele brede veld van aquacultuur.

 

Goldshrimp

Winston Post is in Zoutkamp, bij Goldshrimp. Goldshrimp is dé specialist in het verwerken van garnalen die gevangen zijn uit de Noordzee en de Waddenzee en is producent van garnalencroquetten en garnalensoepen. Echte Hollandse garnalen dus!

 

Bakker Bart

Bakker Bart is een franchiseketen van bakkerswinkels op toplocaties. Precies 40 jaar geleden (in 1977) werd de allereerste Bakker Bart geopend in Nijmegen. Sindsdien is de bakkerij uitgegroeid tot een keten met 183 winkels. Alle vestigingen bakken dagelijks verse broodproducten. Winston Post heeft de wekker vroeg gezet, om een kijkje te nemen in de bakkerij!

 

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.