Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 6 van seizoen 3 terug! 

Aflevering 6 seizoen 3: Venkel

Lisa en Winston brengen een bezoek aan Maatschap Hupkens. Winston komt alles te weten over de groente die veel te weinig gebruikt wordt in de Hollandse keuken: de venkel! Daarnaast reist Winston af naar Johnny Doodle, waar hij zijn eigen chocoladereep mag maken. Lisa zet een heerlijk gerecht op tafel: Venkelpuree met kabeljauw en een verwentoetje met héél veel chocolade.

Het zonnetje van de week Siebe Spoelstra, opgegeven door ons vorige zonnetje Karin van den Kroonenberg. Siebe  is één van de vrijwillige chauffeurs en maakt daarmee deel uit van het logistieke team. Siebe doet daarnaast nog héél veel andere dingen en zet zich altijd voor 100% in. Daarom is het tijd om hem eens te verrassen!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de telersvereniging ZON fruit & vegetables. Zij zijn actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket!

Johnny Doodle

Johnny Doodle heeft diverse heerlijke verwennerijtjes in zijn assortiment. De meeste mensen kennen Johnny Doodle van de robuste chocoladerepen die rijkelijk bestrooid zijn met verschillende ingrediënten. Johnny doet alles op zijn eigen manier en laat zich omschrijven als ‘fun’ en ‘modern’. Met Johnny willen wij graag plezier en vernieuwing brengen in het chocolade schap. Met een toffe verpakking en eigenwijze smaakcombinaties laat Johnny jouw smaakpapillen op hol slaan. Behalve fun terugbrengen in het chocolade schap, heeft Johnny Doodle nog een missie. Johnny is namelijk een eigen foundation gestart. Van iedere verkochte chocoladereep (180 gram) gaat er, bovenop de eerlijke prijs, 10 cent naar de foundation. Steeds als Johnny een mooi bedrag bij elkaar heeft gespaard, vragen zij aan de boeren wat ze nodig hebben. De resultaten van Joohnny’s projecten in samenwerking met de cacaoboeren is terug te vinden aan de binnenkant van de chocoladewikkels.

Maatschap Hupkens

Maatschap Hupkens is opgericht in 1968. De ouders van Lowie, startte een zeugenhouderij. Zij hielden de zeugen voor commercieel doel. De zeugenhouderij bracht ze groot, voor voornamelijk de vleesindustrie. In 2001 namen Lowie en Astrid Maatschap Hupkens over. Er was toen al 1 hectare asperges. In 2007 besloten zij om de ‘’vlees-tak’’ af te sluiten en het terrein te gebruiken voor oogsten. Vervolgens breidde zij het veld uit naar 11 hectare. Daar worden asperges, aardappels, oliehoudende zaden, peulvruchten, granen, suikerbieten en overige wortel-en knolgewassen geteeld. Sinds 3 jaar zijn zij ook gespecialiseerd in venkel. Astrid en Lowie zijn nauw betrokken bij het bedrijf. Lowie staat nog elke dag op het veld, en Astrid staat dagelijks in de loods.

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!