Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 4 van seizoen 1 terug!

Aflevering 4 seizoen 1

Deze week zijn Ed Hoogendijk en Winston Post in de provincie Noord-Holland en wel op één van de Waddeneilanden ‘Texel”. Texel staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, mooie natuurgebieden én natuurlijk zeehonden! Daarom gaan ze koken bij Ecomare. Ook deze aflevering gaat Winston weer op zoek naar de ingrediënten voor ‘het gerecht van de week’, deze keer in Amsterdam, Enkhuizen en Heemskerk.

 

Kaashandel Remijn 

CONO kaasmakers is een coöperatieve vereniging van ongeveer 500 Noord-Hollandse boeren. CONO kaasmakers beheert al sinds 1901 het gehele proces van kaasmaken; van melkproductie tot en met aflevering van de kaas. Hierdoor kan de hoge kwaliteit van de kaas geleverd en gegarandeerd worden. CONO Kaasmakers stimuleert haar melkveehouders, door middel van een premie, om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen. Kaas gemaakt van melk van weidekoeien is dus gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet.

 

Amsterdam Republic

Amsterdam Republic vodka, de beste vodka met een typische Amsterdamse look. De vodka van wordt geschonken in alle kroegen van Amsterdam en sinds kort kan je ook thuis genieten van deze overheerlijke vodka. Trek in wat anders? Probeer dan de jenever, korenwijn en likorettes.

 

Nevevi

NeVeVi verenigt de viskwekers in Nederland. De vereniging bestaat uit Nederlandse viskwekers van diverse vissoorten van forel tot tarbot. De vereniging onderhoudt contacten met wetenschap, onderwijs, overheid en het gehele brede veld van aquacultuur.

 

Pindabranderij 

De Pindabranderij is een bedrijf gespecialiseerd in noten, gedroogde zuidvruchten, granen, zaden en pinda’s op markten in Noord-Holland-Noord en Lelystad. De Pindabranderij onderscheidt zich door het delen van kennis en de liefde en passie voor het werken met pinda’s, noten en zuidvruchten. Wil je eens wat anders in je dagelijkse voeding? Vraag dan gerust eens naar de ideeën en recepten van de Pindabranderij.

 

Pintxo catering 

Pintxo is ontstaan vanuit een persoonlijke passie voor de Baskische eet- en drinkcultuur. Luuk Vosters woonde er zelf enkele jaren wat hem heeft doen besluiten deze prachtige wijzen van ‘levens-genieten’ te vertalen naar catering in Nederland. Gestart in 2011! Hij reis regelmatig terug om weer nieuwe ideeën op te doen voor mooi pintxos om klanten te blijven verassen! Catering van Pintxo betekent de tijd nemen en genieten van gevarieerde verassende hapjes.

 

Slijterij Smid – Witte 

Smidt de Witte is een slijterij, waar ook een groot aantal streekdranken wordt verkocht. Zo ook ‘Texels’ Slufterslokkie. Het Slufterslokkie is een eigen geproduceerde sinaasappellikeur met een vleugje citrus, die je mee terugneemt naar natuurgebied De Slufter op Texel. Een frisse, ietwat zoete likeur met een zachte afdronk.

Een persoonlijke herinnering van Mary Smidt Witte (eigenaresse). Zij speelde al jaren met het idee om een likeurtje op de markt te brengen ter herinnering aan haar vader, die zijn gezin altijd meenam naar De Slufter. Haar vader Niek Witte reed altijd met de Jan Plezier door de Slufter. Het is een mooie herinnering aan hem, maar ook een eerbetoon aan dit prachtige natuurgebied. 25% Alcohol.

 

Hot-spots

Eetcafé de Steenenplaats

Eetcafé de Steenenplaats is een populaire plek voor een lekkere maaltijd of een gezellig avondje uit op Texel. Het café ademt de sfeer van een Engelse pub. De inrichting is bijzonder, met opvallende schilderijen en voetbalsouvenirs. Er is altijd reuring en gezelligheid.