Winston en Lisa openen het nieuwe seizoen in een cherrytomaten kas!

Aflevering 1 seizoen 3: tomaat

Winston en Lisa openen het nieuwe seizoen van Nederland Proeft in een cherrytomaten kas. Terwijl Lisa gezonde shakshuka met een frisse tomatensalade aan het bereiden is, ontdekt Winston het verhaal achter de Hollandse cherrytomaat. Teler Bas van Leeuwen van Westburg B.V. geeft Winston een rondleiding door de kas. Vervolgens gaat Winston terug naar het zaadje: hij breng een bezoek aan Nunhems, waar onder andere zaden van tomaten veredeld worden. Terug bij de bak komt Alex Janssen van Blij met een ei kakelverse eitjes langsbrengen, die Lisa verwerkt in de shakshuka.

Natuurlijk worden er dit seizoen ook weer vrijwilligers in het zonnetje gezet! Ditmaal een toegewijde vrijwilliger van de Voedselbank Venlo: Annemie Beurskens. Samen met haar man Harry, schuift Annemie aan tafel om te genieten van het gerecht dat Lisa speciaal voor haar heeft klaargemaakt. Natuurlijk gaat Annemie niet met lege handen naar huis. Ze wordt verrast met topbloemen én een smaakvolle cadeaukaart van GiftForYou.

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de coöperatieve telersvereniging ZON fruit & vegetables. Enerzijds zijn zij actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket! Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten voor leuke win-acties!

Westburg

Lisa & Winston trappen het seizoen af bij Westburg, een glastuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt en het verpakken van snacktomaten. Het is een familiebedrijf en wordt gerund door de 2e generatie, de broers Bas en Ton van Leeuwen samen met enthousiaste betrokken medewerkers. Westburg is innovatief in het introduceren van nieuwe topsegmenten samen met de klant zoals onlangs het bruine cherrytomaatje en de ivoor snacktomaat. De snacktomaatjes liggen in de betere supermarkten in Noord West Europa, en zee spelen nu in op de trend van gemak via de maaltijdboxen en de foodservice.

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!