Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 7 van seizoen 3 terug. 

Aflevering 7 seizoen 3: courgette

Lisa en Winston gaan koken op een unieke locatie: in de afmijnzaal van ZON. Terwijl Lisa een koude lasagne met paling, courgette en kerriesaus op tafel zet, gaat Winston op pad. Hij bezoekt rokerij Vlug, waar hij alles komt te weten over paling. Omdat deze week in het teken staat van de Hollandse courgette, reist Winston ook af naar Tuinderij Beegdenhof.  Het zonnetje van de week is Sjaak Hijl, opgegeven door Marlene Kramer. Sjaak is één van de vrijwillige chauffeurs en maakt daarmee deel uit van het logistieke team. Sjaak doet daarnaast nog heel veel andere dingen en zet zich altijd voor 100% in. Daarom is het tijd om hem eens te verrassen!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de telersvereniging ZON fruit & vegetables. Zij zijn actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket!

Tuinderij Beegdenhof

Tuinderij Beegdenhof heeft zich gespecialiseerd in de teelt van courgettes. Vanaf half april t/m half oktober werken zij aan deze teelt en productie van courgettes. Dit gebeurt veelal handmatig. Miljoenen courgettes gaan vanuit het veld naar de sorteerloods en vervolgens naar de veiling. Naast de courgetteteelt, houden zij zich als groentebedrijf bezig met het produceren van asperges, prei en pompoenen. Dit doet de teler niet alleen, maar samen met zijn vrouw en oudste zoon. Daarnaast werken de seizoensarbeiders hard mee om het proces in goede banen te leiden.

Voedingscentrum 

Dr. ir. Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum vertelt Winston Post meer over de nieuwe Schijf van Vijf. Wat is gezond eten volgens de Schijf van Vijf? En wat kan je beter slechts 1x per week nuttigen? Kom meer te weten over de Schijf van Vijf op de website van het Voedingscentrum.

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea.

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!