De slotaflevering van Nederland Proeft seizoen 3 is aangebroken! Deze aflevering staat compleet in het teken van de blauwe bes.  

Aflevering 8 seizoen 3: blauwe bessen

Lisa en Winston staan deze week bij versmarkt Beej Benders. Daar sluiten zij het seizoen feestelijk af met champagne, hartige hapjes en natuurlijk ook een taart. Terwijl Lisa alle lekkernijen aan het bereiden is, gaat Winston op zoek naar de herkomst van blauwe bessen en kip. Lisa kookt deze aflevering voor Mariette, die iedere donderdag voedselpakketten uitdeelt in Venlo. Mariette is een toegewijde vrijwilliger van de Voedselbank met het hart op de juiste plaats. Ze is ook altijd vriendelijk naar cliënten en andere vrijwilligers. Tijd om haar eens te verrassen!

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZON Fruit & Vegetables

Achter de verse groente- & fruitsoorten die je voorbij ziet komen in Nederland Proeft zit de telersvereniging ZON fruit & vegetables. Zij zijn actief voor telers en anderzijds voor handel, foodservice en retail. Dit maakt dat Lisa elke week met pure en kwalitatieve producten kookt. Daarnaast verrast Winston het zonnetje van de week met een maaltijd vol met verse groenten van ZON én een leuk verrassingspakket!

Blauwebessenland

Winston gaat op zoek naar de oorsprong van de blauwe bes! Hiervoor brengt hij een bezoek aan Blauwebessenland in America. Bij Blauwebeesenland worden blauwe bessen geteeld, op maar liefst 11 hectare! In het seizoen kunnen mensen een bezoek brengen aan de teler, om zelf blauwe bessen te plukken. Daarnaast kan men op het terras genieten van een lekker kopje koffie met heerlijke lekkernijen van blauwe bessen.

NEPLUVI

NEPLUVI is de Nederlandse vereniging van de pluimveeverwerkende industrie. Zij hebben leden die pluimvee slachten, het vlees verwerken, die handelen in pluimveevlees of in levend pluimvee. Daarnaast hebben ze een aantal geassocieerde leden uit de toeleverende industrie rondom de vleeskuikensector. NEPLUVI behartigt de belangen van haar leden op alle relevante onderwerpen in de volle breedte. Dat gaat van cao onderhandelingen tot de lobby in tweede kamer en Brussel en van het NVWA toezicht in slachterijen tot de promotie van het imago van kip en de vleeskuikensector.  

Stoves

Koken op een Stoves fornuis is een beleving voor iedereen die koken leuk vindt, zo ook voor Lisa van Cuijk! Koken is meer dan een alledaagse bezigheid, het moet ook plezier en ontspanning geven. Een Stoves fornuis biedt enorm veel mogelijkheden, waardoor koken makkelijker én nog leuker wordt. Naast een werkpaard is een Stoves fornuis natuurlijk ook het paradepaard in de keuken én op de set van Nederland Proeft!

GiftForYou

GiftForYou cadeaus zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen! Daarom wordt het zonnetje van de week altijd verrast met een cadeaukaart van GiftForYou. Winston geeft een leuke belevenis voor één of twee personen en het zonnetje kiest zelf een leuke locatie en datum. Van een etentje tot een dagje sauna of van een hotelovernachting tot een heerlijke high tea. 

Topbloemen.nl

Bloemen laten bezorgen en bloemen bestellen voor het zonnetje van de week doet Nederland Proeft snel en eenvoudig bij Topbloemen. Winston zoekt een mooi boeket of bloemstuk uit waarna hij de adresgegevens van de kooklocatie invult. Zo worden diezelfde dag de bloemen nog afgeleverd! Eenvoudig geregeld en attent gebaar naar het zonnetje van de week! Het maakt niet uit waar Nederland Proeft opnames heeft, want topbloemen.nl bezorgt bloemen op elk adres in Nederland.

Odin

De coöperatieve supermarkt Odin levert iedere aflevering lekkere, verse en biologische ingrediënten waar Lisa mee kookt. Odin heeft 20 vestigingen Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast heeft Odin een bezorgdienst, die je online bestelde biologische boodschappen thuis bezorgt. Ja, daar zijn wij van Nederland Proeft ook erg blij mee. Altijd vers & op tijd!