Heb je Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 5 van seizoen 2 terug.

 Aflevering 5 – seizoen 2

Ed en Winston staan met de bak in de Oude Kerk van het pittoreske Delft. Delft staat dit jaar in het teken van de kunstschilder Johannes Vermeer, daarom gaat Winston langs bij een hotel waar ze een echte Vermeer hebben hangen en waar de kamers aangekleed zijn met Delfts blauw. Ook bezoekt hij een bakker die zelfs Johannes Vermeer gebakjes maakt. Het gerecht van de week wordt deze keer gemaakt voor Ina. Ina organiseert vrijwillig het evenement ‘Uit eten met Ina’ waar zij alleenstaande samenbrengt om lekker te eten in iedere keer een ander restaurant.

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Purple Pride

Winston heeft afgesproken met Anita Bos, van de Vereniging van Auberginetelers (Purple Pride). Sinds 1996 zetten de telers van Purple Pride zich in om de lekkerste en kwalitatief de allerbeste aubergines van Nederlandse bodem te kweken. Ieder dag weer en iedere dag vers.

 

Oma Bobs

De croquetten en bitterballen van Oma Bobs worden gemaakt van de beste verse ingrediënten. De inspiratie hiervoor vinden zij bij de oma van oprichter Jurgen Ottenhof, oma Bob. Jurgen keek als jongetje altijd graag toe hoe zij met liefde bijna iedere zondag haar beroemde garnalencroquetten maakte. Net als vroeger, worden de kroketten met liefde en passie gemaakt. Niet meer iedere zondag, maar elke dag zodat iedereen er van kan genieten!

 

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.