Paling is dé foodtrend van 2017! Gerookte paling, palingfilet op een broodje of een toastje… iedereen geniet ervan!

ik hou van paling

 

De Hollandse paling

Paling is een heerlijke en supergezonde vis uit Nederland, boordevol omega 3 vetten en vitamine D. Het is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Gerookte paling, palingfilet op een broodje of een toastje… iedereen geniet ervan!

Paling in de keuken

Paling is een heerlijk product om toe te passen in tal van gerechten zoals palingsalade, palingpasta, palingsoep, amuses met paling en natuurlijke de befaamde ‘paling in ’t groen’. Er valt oneindig te combineren met paling.

Kijk voor meer verrassende recepten op onze facebook pagina, hier plaatsen we elke week een recept met paling en zie je waar palingproeverijen door het hele land worden georganiseerd:www.facebook.com/ikhouvanpaling

Verantwoorde topkwaliteit

Paling is een heerlijke vis die door verantwoorde vangst en de duurzame (op)kweekmethode verantwoord kan worden gegeten. Paling groeit in speciale aquacultuur-systemen op onder volledig beheersbare en diervriendelijke omstandigheden. De vis uit de kweek heeft daarom alle natuurlijke eigenschappen. Ze laat zich hierdoor heel goed roken en fileren tot een overheerlijke delicatesse.

Keurmerk

Door te kiezen voor paling met het blauwe logo van het Eel Stewardship Fund® draagt u bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand. Het Eel Stewardship Fund® is op veel manieren actief, zoals uitzetten van jonge paling, beschermen van volwassen paling en wetenschappelijk onderzoek. Hiermee is gewaarborgd dat de paling die u koopt bijdraagt aan een gezonde palingstand in Nederland. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties!

Kijk voor meer informatie op www.esf.international/nl