Nederland Proeft gemist? Kijk hier aflevering 7 van seizoen 2 terug!

Aflevering 7 – seizoen 2

Het is bijna pasen! Daarom laat chef-kok Ed Hoogendijk alvast zien hoe je een heerlijke paasbrunch op tafel zet. Voor de ingrediënten van de paasbrunch gaat Winston langs bij zalmrokerij Sognefjord die hun zalm rookt zoals de vikingen dat vroeger deden, bezoekt hij een ei-ververij en haalt hij heerlijk zoete aardbeien bij Beekers Berries. Ook zal de Winston’s Wereld Worst worden gelanceerd!

 

Nederland Proeft wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Bakker Bart

Bakker Bart is een franchiseketen van bakkerswinkels op toplocaties. Precies 40 jaar geleden (in 1977) werd de allereerste Bakker Bart geopend in Nijmegen. Sindsdien is de bakkerij uitgegroeid tot een keten met 183 winkels. Alle vestigingen bakken dagelijks verse broodproducten. Winston Post heeft de wekker vroeg gezet, om een kijkje te nemen in de bakkerij!

 

Huls

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. De onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.

 

Beekers Berries

Winston is bij Beekers Berries in Made, waar aardbeien geteeld worden. Beekers Berries teelt geen ‘gewone’ aardbeien. Ze telen echte snoepjes, waaronder: de ananas aardbei, framboos aardbei, bubbleberry aardbei én de lambada aardbei waar Winston alles over komt te weten!

 

Stichting Blij met een ei

Het verven van hardgekookte eieren is een paastraditie. Het leuke is dat er zoveel verschillende manieren zijn om eieren te versieren. Egga Food neemt eieren af van legpluimveehouders om ze te koken, pellen en te verven. Met het koken en verven van eieren zijn zij zelfs een unieke speler in Nederland.

 

 Zalmrokerij Sognefjord

Zalmrokerij Sognefjord rookt zalm op ambachtelijke en traditionele wijze. Door de zalm hangend te roken, komt de ware smaak en structuur naar boven. Dit komt omdat de zalm dan vocht verliest. Veel rokerijen kiezen ervoor om hun zalm liggend te roken, zodat ze meer gewicht winnen. Zalmrokerij Sognefjord gaat voor kwaliteit!